TABLOURILE ELECTRICE...
Dupa precedentele operatii realizate in respectiva instalatie (fixarea dozelor de legatura si de aparate , fixare tuburilor , introducerea conductorilor in tuburi , realizare legaturilor in doze , etc. ) , pentru a o completa instalatia electrica "bruta" ajungem in final la "Tabloul electric" . Pentru inceput stabilim marimea tabloului electric . Acest lucru se realizeaza in functie de numarul de circuite ajunse la tablou , de tipul de sigurante folosit , de alte module ce intra in componenta tabloului electric de exemplu o sonerie de tablou , un martor de tensiune , etc . Tabloul electric poate fi atat pentru montare incastrata ( ST) cat si pentru montare aparenta (PT). Numarul de module (un modul=locul ocupat in tablou de o siguranta simpla) ale unui tablou destinat unei constructii de tipul casa , vila , apartament , garsoniera etc este de :
2 module
4 module
6 module
8 module
12 module
16 module
18 module
24 module
36 module Dupa atasarea carcasei inferioare a "Tabloului" electric urmeaza prinderea sigurantelor cat si "legaturile" in sigurante propiuzise . Pentru inceput realizam legaturile in bara de impamantare . Prefer sa realizez aceste legaturi inainte de a realiza legaturile de "forta" respectiv legaturile in sigurante (conductori de faza si nul) . Conductori de impamantare NU SE TREC PRIN SIGURANTE ! Mai multe detalii despre legaturile de impamantare tablou gasiti AICI
Alimentarea sigurantelor se realizeaza folosind punti intre sigurante , acestea pot fi "fabricate" manual din conductor sau , pentru cei mai comozi folosind "punti" special concepute pentru acest lucru .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu